Project Description

Black Sugar Ginger Banana Bread 흑당생강 바나나브레드

RECIPE

[INGREDIENTS]

흑당생강차 20g, 푹 익은 바나나 2개, 달걀1개, 식물성오일 60g, 설탕 40g, 메이플시럽 30g, 박력분 150g, 베이킹파우더 3g, 다진호두 50, 초코칩 50g
20 g of black sugar ginger tea, 2 ripe bananas, 1 egg, 60 g of vegetable oil, 40 g of sugar , 0 g of maple syrup,150 g of weak flour, 3 g of baking powder, 50 g of chopped walnut, 50 g of chocolate chips

1. 푹 익은 바나나를 으깨어준다.
Crush ripe bananas.

2. 식물성 오일에 설탕,흑당생강차,메이플 시럽을 넣고 설탕이 다 녹을때까지 충분히 섞어준다.
Add sugar, black sugar ginger tea, and maple syrup to vegetable oil and whisk until sugar melts.

3. 달걀을 넣고 섞어준다.
Add an egg and blend well.

4. 으깬 바나나를 넣고 섞어준다.
Blend the mixture with the crushed bananas.

5. 체친 가루류를 넣고 자르듯이 살살 섞어준다. (가루류가 조금 보일때 멈추기)
Add sieved powder ingredients and mix in a way you can cut the mixture. (until powder is not completely invisible)

6. 호두와 초코칩을 넣고 자르듯이 섞어준다. (많이 섞지 말것)
Add walnuts and chocolate chips and mix in a way you can cut the mixture. (do not mix thoroughly)

7. 팬닝한 후 180도에서 30분 구워준다.
Bake at 180°C for 30 min.