Project Description

Black Sugar Ginger Carrot Cake 흑당생강 당근케이크

RECIPE

[INGREDIENTS]

당근 150g, 계란3개, 호두분태 100g, 박력분 175g, 흑설탕 80g, 흑당생강차 30g, 베이킹파우더 4g, 버터 105g, 시나몬파우더 2g(생략가능), 프로스팅 재료 : 마스카포네 치즈 200g, 슈가파우더 55g
150 g of carrot, 3 eggs, 100 g of chopped walnut, 175 g of weak flour, 80 g of black sugar, 30 g of black sugar ginger tea, 4 g of baking powder, 105 g of butter, 2 g of cinnamon powder (optional) / Frosting: 200 g of mascarpone cheese, 55 g of sugar powder

1. 버터를 중탕으로 녹여둔다.
Melt butter over hot water.

2. 당근은 껍질을 벗긴후 블랜더에 갈아준다.(입자가 조금 있는 정도)
Peel carrots and shred them in a blender (do not grind too finely).

3. 계란을 풀고 설탕, 흑당생강차를 넣고 휘핑해준다.
Beat the eggs and add sugar and black sugar ginger tea.

4. 설탕이 다 녹을 정도가 되면 저속으로 휘핑하면서 녹인 버터를 넣어준다.
Whip until sugar melts and add melted butter while whisking slowly.

5. 체친 가루류를 넣고 자르듯이 섞어준다.
Put sieved powder ingredients and mix in a way you can cut the mixture.

6. 호두,당근을 넣고 빠르게 섞어준다.
Add walnuts and shredded carrots and blend quickly.

7. 팬닝 후 170도 오븐에서 35-40분 구워준다.
Bake in an oven at 170°C for 35–40 min.

8. 마스카포네 치즈를 덩어리없이 잘 풀어주고 슈가파우더를 섞어준다.
Beat mascarpone cheese and mix it with sugar powder.

9. 케이크가 식으면 원하는 모양으로 데코레이션 해준다.
Beat mascarpone cheese and mix it with sugar powder.