Project Description

Citron Drambuie 유자드람부이

RECIPE

[INGREDIENTS]

갈아만든유자 45ml , 위스키 20ml, 따뜻한 물 180ml, 민트 계열의 허브레몬(애플민트)
45 ml of ground citron, 20 ml of sweet whiskey, 180 ml of warm water, 2–3 leaves of minty herb (apple mint recommended)

1. 잔에 갈아만든 유자 45ml를 넣어준다.
Put 45 ml of ground citron in a glass.

2. 달콤한 편의 위스키 (예, 드람부이) 를 20ml 넣어준다.
Add 20 ml of sweet whiskey (e.g., Drambuie).

3. 따뜻한 물 180ml를 넣어준다.
Add 180 ml of warm water.

4. 민트 계열의 허브(애플민트추천)를 2~3장 정도 손에서 강하게 내려쳐 허브의 잎맥을 터트려준 후 넣어준다.
Crush 2–3 leaves of minty herb (apple mint recommended) with your hands and add them.

5. 가볍게 섞어준다.
Mix well.