Project Description

Green Mandarin Cream Brûlée 청귤 크림브륄레

RECIPE

[INGREDIENTS]

생크림 180g, 달걀 노른자 3개, 갈아만든 청귤 30g, 설탕 20g, 토핑용 설탕
30 g of Grinded Green Mandarin Tea & Ade, 180 g of fresh cream, 3 egg yolks, 29 g of sugar, sugar for topping

1. 달걀 노른자에 설탕, 갈아만든 청귤을 넣고 섞어준다.
Add sugar and Grinded Green Mandarin Tea & Ade to the egg yolks.

2. 생크림을 냄비에 올려 데워준다.(가장자리가 보글거리기 시작하면 불끄기)
Warm up fresh cream in a pot (turn off the heat when the boil begins).

3. 노른자 반죽에 생크림을 조금씩 부어가며 섞어준다.
Gradually add warmed fresh cream to the egg yolk mixture and blend well.

4. 반죽을 체에 걸러준후 오븐용기에 넣고 170도에서 20-25분 구워준다.
Sift in the mixture and put it in a ramekin. Bake at 170°C for 20–25 min.

5. 냉장고에서 충분히 식혀준 후 설탕을 뿌려 토치로 캬라멜화 시켜준다.
Refrigerate to cool it off and then sprinkle sugar. Caramelize the topping with a torch.

6. 숟가락으로 탁탁 깨서 먹는다.
Beat the caramelized topping and enjoy.