Project Description

Sweet and Sour Chicken with Garlic and Soy Sauce 갈릭 간장닭강정

RECIPE

[INGREDIENTS]

흑당생강차 1 TS, 닭가슴살이나 닭안심 300g, 소금, 후춧가루, 청주, 튀김반죽이나 치킨파우더, 마늘10개 ,간장 2 TS, 맛술 1 TS, 물 1 TS, 올리고당 1 TS, 고추기름, 아몬드 슬라이스
1 TS black sugar ginger tea, 300g of chicken tenderloin or chicken breast, salt, black pepper, rice wine, frying paste or chicken powder, 10 garlic, 2 TS soy sauce, 1 TS cooking wine, 1 TS of water and 1 TS corn syrup

1. 닭안심이나 닭가슴살 300g 준비하고 소금, 후춧가루, 청주에 밑간해서 재워 둔다
Marinate 300g of chicken tenderloin or chicken breast with salt, black pepper and refined rice wine.

2. 재워진 닭고기에 튀김가루를 입히고 튀김 반죽이나 치킨파우더를 입혀서 바삭하게 튀겨준다.
Coat the marinated chicken with frying powder and then with frying paste or chicken powder and fry the chicken until it is very crispy.

3. 마늘 10개는 슬라이스하고 간장 2스푼, 생강청 1스푼, 맛술 1스푼, 물 1스푼, 올리고당 1스푼의 소스를 만들어 둔다.
slice 10 garlic and make a sauce mixed with 2 spoons soy sauce, 1 spoon black sugar ginger tea, 1 spoon cooking wine, 1 spoon of water and 1 spoon corn syrup.

4. 고추기름을 두르고 슬라이스 한 마늘을 먼저 볶아준다.
Grease a frying pan with pepper oil and stir-fry sliced garlic first.

5. 마늘이 어느정도 갈색으로 익으면 소스를 부어 끓으면 튀겨 둔 닭고기와 아몬드 슬라이스를 넣어 버무려준다.
When the sliced garlic is browned to some extent, add the sauce and mix the fried chicken with sliced almond to finish cooking.