Project Description

Teriyaki Sauce 데리야끼소스

RECIPE

[INGREDIENTS]

흑당 생강청 50ml, 간장 200ml, 올리고당 150ml, 다시마육수 300ml, 맛술 100ml, 통후추 5알, 건 표고버섯 1개, 통마늘 5개, 대파뿌리부분 4조각, 양파 1개, 전분물 50ml
50ml black sugar ginger tea, 200ml soy sauce, 150ml corn syrup, 300ml kelp stock, 100ml cooking wine, 5 black peppercorns, 1 dried shiitake mushroom,5 whole garlic, 4 pieces of green onion roots, 1 onion, 50ml starch water

1. 대파뿌리와 양파와 마늘은 적당하게 썰어서 겉이 노릇노릇 구워질 때까지 익혀준다.
Cut the green onion roots, onion and garlic into a proper size and brown them in a frying pan.

2. 전분물을 제외한 재료를 냄비에 넣고 중불에서 익혀준다.
Put all ingredients except the starch water in a pot and cook over medium heat.

3. 데리야끼 소스가 끓기 시작하면 불을 낮춰서 졸여준다.
As soon as the teriyaki sauce starts boiling, turn down heat to a simmer until it is halved.

4. 반정도 졸여진 소스에 전분물을 마지막으로 완성된 소스는 병에 보관 넣어 식힌다. (소스에 건더기는 체로 걸러준다.)
Add starch water to the teriyaki sauce and cool it down. (Sift the solid ingredients from the sauce)